Thinkpad X230 – FHD mod, патчимо ядро, щоб відключити LVDS

Все блоги / DLE движок для сайтов 7 декабря 2021 126   
Thinkpad X230 – FHD mod, патчимо ядро, щоб відключити LVDS
Мав час та натхнення, та вирішив поставити Дебіан на свій X230 з FullHD матрицею. Якщо для вас наявність FHD матриці у Thinkpad X230 не є чимось незвичним — то ви або вже знаєте про деякі хардварні модифікації, або не знали, що ця модель не підтримує матриці з розподільною здатністю вище 1366 на 768 без апаратних модифікацій, бо там LVDS з меншою пропускною здатністю, ніж необхідно для дисплеїв з більшою розподільною здатністю.

Так от, замовивши nitrocaster’s mod та сумісну FHD матрицю, та виконавши все по інструкції, я отримав ноут, який непогано працює, і має нормальну розподільну здатність екрану. Але це все було у Віндовсі. Лінукс я не пробовав ставити.

Сьогодні спробував… Десь двічі, і ще думав обидва рази “що за фігня у них з десктопним середовищем? Чому постійно завантажується пустий робочий стіл, та нема ні годинника, ні менюшок? Якого біса?!!”

Тільки потім я помітив, що у налаштуваннях екрану (бо у деяких середовищах меню можно по правому кліку відкрити) показує два дисплеї. Я тупо забув, що апаратно нова матриця в ноуті працює наче це зовнішній монітор. Це можна змінити, поставивши пропатчений Coreboot, але для цього потрібно буде перешивати BIOS, і зараз я не хочу це пробувати. Тому, для Лінуксу можна і пропатчити ядро, щоб вимкнути LVDS, і нормально сприймалася кастомна матриця.

Для цього мені дуже у нагоді став цей пост – https://passthroughpo.st/patch-kernel-debian/ та цей патч – https://gist.github.com/gma/fcacfcf6ae7bb560f09bd525e760ec9f (тут варто нагадати – подивіться, що видає “dmidecode | grep -i product”, та впишіть це у патчі, бо інакше не спрацює).

У процесі я десь завтикав та не все закоментував стосовно сертифікатів, тому у процесі компіляції видавало абсолютно неінформативну помилку. Щоб побачити текст реальної помилки довелось перекомпілити у один потік (“-j1” замість “-j4” у параметрах компіляції). Тоді я дізнався, що я проблема з сертифікатами (вирішення гуглиться дуже швидко).

Зараз чекаю, поки докомпілиться, чи видасть іншу помилку…

Запис Thinkpad X230 – FHD mod, патчимо ядро, щоб відключити LVDS спершу з'явиться на Блог Дмитра.
  • Оцените публикацию
  • 0

Похожие публикации

@
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent

Архив публикаций